Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Muž stál podľa vodiča v strede cesty, tragédii už nedokázal zabrániť
Zdielať na

Muž stál podľa vodiča v strede cesty, tragédii už nedokázal zabrániť

KOŠICE / Tragická nehoda sa stala v sobotu večer za košickou mestskou časťou Pereš. Vodič osobného auta zrazil muža, ktorý podľa jeho slov stál uprostred cesty. 52-ročný František chodca v tme vôbec nezbadal a zabrzdiť už nestihol.

Chodec, podľa informácií TV JOJ, prechádzal cez cestu. V tom ho zachytil vodič osobného vozidla, ktorý smeroval na nočnú službu. "Vôbec sa nehýbal, ľavou stranou som ho zobral, ja som išiel vo svojom pruhu a on stál," opisuje situáciu pán František, ktorý muža zrazil. Muž nemal na sebe žiadne reflexné prvky, navyše prechádzal cez štvorprúdovku mimo priechodu pre chodcov, pán František nemal šancu včas zareagovať.

Podľa jeho slov nešiel prirýchlo, maximálne sedemdesiatkou. Muža zbadal až vo chvíli nárazu, ten bol taký silný, že zostal nehybne ležať na ceste. Vodič zrazenému mužovi poskytol prvú pomoc, spolu s vodičom iného auta privolali záchranárov. Muža niekoľko minút oživovali, silný náraz však neprežil. Policajti napokon cestu úplne uzavreli a zdokumentovali nehodu. To, prečo 51-ročný muž takto riskoval a rozhodol sa v tme prejsť cez cestu, policajti zisťujú. Na aute vznikla škoda za asi 5 tisíc eur. To, či mal chodec vypité, bude jasné až z výsledkov pitvy. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy