Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dospelý muž cez internet zvádzal malé dievčatá
Zdielať na

Dospelý muž cez internet zvádzal malé dievčatá

OSVIENČIM / V internetovej komunikácii sa 44-ročný muž vydával za 16-ročného tínedžera, aby takýmto spôsobom získaval detskú pornografiu. Nahováral iba 11-ročné dievčatá na to, aby sa vo videochate vyzliekali a posielali mu svoje nahé fotky. On im posielal svoje.

Prípad sa stal v poľskom meste Osvienčim. Znepokojená matka prišla nahlásiť na políciu, že cez internet jej dcéru obťažuje neznámy muž. Žena sa o tom dozvedela od inej matky, ktorej sa zdôverila dcéra. Muž mal obe dievčatá vo veku 11 rokov kontaktovať cez internet. Tie s ním chatovali na školských záchodoch. Muž ich nahováral na to, aby sa vyzliekali. Sám im posielal svoje nahé fotografie.

Jedno z dievčat sa však zdôverilo svojej mame a začalo pátranie. Policajtom sa podarilo vďaka súčinnosti s internetovým portálom muža vypátrať. Ukázalo sa, že z danej IP adresy komunikoval pravdepodobne až s niekoľkými desiatkami maloletých dievčat. Muž sa počas výsluchu priznal k tomu, že sa v chate vydával za 16-ročného chlapca. Hovorca poľskej polície, Sebastian Gleń, hovorí, že muž presne vedel, čo robí: "Bol si dobre vedomý toho, že komunikuje s deťmi, sám sa počas toho vydával za tínedžera, aby zjednodušil nadviazanie kontaktu." Prokuratúra momentálne skúma, či takýmto spôsobom nevyužíval aj iné dievčatá. Momentálne je obvinený zo sexuálneho obťažovania maloletých a z ohrozenia mravnej výchovy mládeže. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest až na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy