Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Päť akrobatov sa zranilo pri páde ľudskej pyramídy
Zdielať na

Päť akrobatov sa zranilo pri páde ľudskej pyramídy

MIAMI / Päť akrobatov sa zranilo na Floride pri kolektívnom páde z ľudskej pyramídy. Tú vytvorili počas cirkusového predstavenia na lane zavesenom asi sedem až osem metrov nad zemou. Medzi zranenými sú aj členovia známej rodiny Wallendových, uviedla agentúra AFP.

Osem akrobatov spadlo, päť z nich sa zranilo, z toho štyria vážne, uviedol šéf hasičov v meste Saratosa na juhovýchode Spojených štátov. "Nik Wallenda sa na tomto čísle podieľal, ale vyviazol bez zranení," povedal Mich Regnier. 

Tridsaťosemročný Nik Wallenda patrí k siedmej generácii rodinného klanu cirkusových umelcov, ktorých prezývajú "lietajúci Wallendovci". Korene tohto rodu sa dajú vysledovať až do roku 1780. 

Nik Wallenda sa v posledných rokoch preslávil viacerými odvážnymi kúskami, napríklad prešiel po lane nad Niagarskými vodopádmi alebo nad Veľkým kaňonom v Arizone. V roku 2014 vo výške viac než 180 metrov prekonal po lane vzdialenosť medzi dvoma mrakodrapmi v Chicagu, a to so zaviazanými očami. Predvlani na lane vo výške desaťposchodovej budovy prešiel vzdialenosť 475 metrov v Milwaukee v štáte Wiscosin, opäť bez istenia. 

"Nehody sa stávajú, ale šou musí pokračovať," vyhlásil riaditeľ cirkusu Pedro Reis a zdôraznil, že žiadny z účinkujúcich sa nezabil, ani nezmrzačil. K nehode podľa neho došlo tým, že jeden z akrobatov stratil rovnováhu, sám Nik Wallenda sa ale nezrútil. 

Rok pred narodením Nika Wallendu sa jeho pradedko Karl Wallenda zabil vo veku 73 rokov pri páde z lana počas vystúpenia v Portoriku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy