Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dráma v Topoľčanoch, muž s nožom pri krku stál na strome niekoľko hodín
Zdielať na

Dráma v Topoľčanoch, muž s nožom pri krku stál na strome niekoľko hodín

TOPOĽČANY / V parku v Topolčanoch bolo v pondelok poriadne rušno. Šesťdesiatročný muž s nožíkom v ruke stál niekoľko hodín na strome. Pri incidente zasahovali všetky záchranárske zložky aj s policajným vyjednávačom. Časť parku dokonca museli evakuovať.

Šesťdesiatročný muž vyliezol na strom a postavil sa na konár asi v osem metrovej výške, zavolal manželke a tvrdil, že sa zabije. Manželka ihneď zavolala na políciu a po príchode do parku zistili, že muž drží v rukách nôž a chce si podrezať hrdlo. S mužom celý čas komunikoval policajný vyjednávač. Hasiči sa k mužovi priblížili a zistili, že muž sa chystá obesiť. "Osoba ohrozovala svoj život nožom aj lanom, ktoré mala uviazané," povedal hasič Igor Chrkavý.

​Po asi troch hodinách mal muž požiadavku, aby z parku všetci odišli. Zostali tam iba hasiči a policajný vyjednávač. Záchranárom sa nakoniec podarilo muža prehovoriť a dostať ho dolu zo stromu. "Muž, po zákroku polície a hasičov zišiel zo stromu a bol odovzdaný do rúk lekárov," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. Za celú drámu mohol pravdepodobne alkohol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy