Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rozzúrený kaukazský ovčiak zaútočil na kokršpaniela, aj jeho majiteľku
Zdielať na

Rozzúrený kaukazský ovčiak zaútočil na kokršpaniela, aj jeho majiteľku

KOŠICE / Mladá žena z košického sídliska Ťahanovce má za sebou veľmi nepríjemný zážitok. Ráno sa vybrala vyvenčiť svojho psíka, ktorého mala riadne na vôdzke. Z ničoho nič na nich zaútočil zatúlaný kaukazský ovčiak. Žena svojho kokršpaniela bránila vlastným telom, našťastie im prišli na pomoc mestskí policajti.

K incidentu došlo skoro ráno priamo medzi blokmi na sídlisku. Rozzúrený pes útočil v čase, keď rodičia viedli svoje deti do škôlky. Kaukazský vlčiak sa bezdôvodne zahryzol do koršpaniela. Vystrašená žena ho bránila vlastným telom a na psíka si ľahla. Agresívny pes však zaútočil aj na ňu. Našťastie sa ukázala hliadka mestskej polície. Mestský policajt, Martin Matica, zareagoval okamžite: "Som vytiahol obušok, som mu zasadil tri rany, trošku cúvol, a potom ich začal kolega oddeľovať krikom." 

Policajti zvažovali i použitie služobnej zbrane, pes sa našťastie po chvíli upokojil a tak strieľať nemuseli. Po zásahu policajtov okamžite ušiel. Jeho majiteľka našťastie vyviazla bez zranení, zostala však v poriadnom šoku. Zúfalá žena odviezla dohryzeného psíka okamžite k veterinárovi. Musel podsúpiť operáciu. Policajti sa zatiaľ vybrali útočiaceho psa hľadať. Podarilo sa im ho odchytiť o pár ulíc ďalej. Následne si preňho prišli pracovníci asanačnej služby.  Ako sa ukázalo, pes ušiel svojmu majiteľovi a niekoľko hodín sa túlal po sídlisku. Prípad bude zdokumentovaný a odstúpený správnemu orgánu na prejednanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy