Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Počas policajnej akcie Aladin zadržali trinásť údajných členov skupiny Takáčovcov
Zdielať na
Krimi

Počas policajnej akcie Aladin zadržali trinásť údajných členov skupiny Takáčovcov

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zadržala cez víkend trinásť ľudí, ktorých spája s organizovaným zločinom. Šéf agentúry pre TV JOJ potvrdil, že ide o zločineckú skupinu Takáčovcov. Obvinených by mali v najbližšom čase eskortovať pred sudcu.

Polícia v nedeľu počas simultánnej akcie zasahovala na viacerých miestach Slovenska vrátane hlavného mesta či Beluše neďaleko Púchova. "Môžem potvrdiť, že príslušníci NAKA počas víkendu realizovali zaisťovaciu akciu pod pracovným názvom Aladin, kde došlo na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja k zadržaniu trinástich osôb. Jednalo sa o dlho pripravovanú realizáciu, ktorá sa týkala členov takzvaných Takáčovcov," povedal riaditeľ NAKA Peter Hraško. 

Trinásti údajní členovia zločineckej skupiny zostávajú v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ dá prokuratúre podnet na podanie návrhu na ich väzobné stíhanie. Po zvyšných osobách polícia naďalej pátra. V priebehu roka ide už o druhý policajný záťah proti takzvaným Takáčovcom. Vlani v máji polícia zadržala 14 mužov z takzvanej južnej vetvy skupiny. Údajný boss "Kudla" čelí obvineniu aj v najnovšej kauze pozemkovej mafie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy