Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Argentínska doga, ktorá je dôkazným predmetom polície, je dočasne v teple
Zdielať na

Argentínska doga, ktorá je dôkazným predmetom polície, je dočasne v teple

KOMÁRNO / Trojročná výstavná argentínska doga sa ako dôkazový predmet dostala v septembri na policajný dvor. Zimu a chlad tam ale znášala veľmi ťažko, a preto ju dočasne presunuli do tepla.

"Veci sa v posledných dňoch pohli a v podstate za päť dní sa Vandal dostal ku mne do úschovy priamo z polície," hovorí žena, ktorá prijala dogu do úschovy.

O výstavnú dogu zadržanú pred štyrmi mesiacmi ako dôkazový predmet, sa začali zaujímať aj štátni veterinári. Nasledovala kontrola a verdikt. "Podmienky, v ktorých je argentínska doga, nevyhovujú," informoval veterinár Štefan Fajnor.

"Snažili sme sa nájsť vhodnejšie podmienky. Veľa inštitúcií a firiem nám odmietlo vziať psíka do starostlivosti. Podarilo sa to až 20. januára. Uznesením vyšetrovateľky psík zostáva naďalej v úschove," uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Komárne Dušan Dragúň.

Vyšetrovanie nie je ukončené. Vandala z domu Denisy bez jej vedomia a prítomnosti vzala jeho pôvodná majiteľka z Bratislavy. Polícia začala v septembri trestné stíhanie vo veci krádeže a porušovania domovej slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy