Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Daniel Lipšic sa pripravuje na zložitý proces
Zdielať na

Daniel Lipšic sa pripravuje na zložitý proces

BRATISLAVA / Exposlanec Daniel Lipšic sa pripravuje na zložitý proces. Ten súvisí s dopravnou nehodou, pri ktorej vážne zranil chodca. Muž v nemocnici zomrel. Televízia JOJ už upozornila, že pri vyšetrovacích úkonoch došlo k opomenutiu dôležitej skutočnosti, ktorú ani znalci, ani polícia zatiaľ neskúmali.

Od momentu, ako exposlanec Lipšic v centre Bratislavy zrazil chodca na priechode či v jeho tesnej blízkosti tvrdí, že chodca v čiernom nevidel. Bol septembrový večer a mokro.

Video, ktoré od anonymného zdroja získali médiá, zreteľne zachytáva všetky dopravné prostriedky, ktoré po ceste vtedy išli.

Vyšetrovací pokus, ktorý pre znalecký posudok následne zrealizovali vyšetrovatelia podľa zistení televízie JOJ nezohľadňoval účinnosť oprotiidúcej električky. Na pokuse tento dopravný prostriedok prítomný nebol.

Teraz, keď na základe znaleckého posudku polícia Lipšica obvinila, jeho obhajkyňa chce vykonať zrejme nový vyšetrovací pokus, na ktorom budú prítomné všetky dopravné prostriedky, ktoré mohli Lipšicovu pozornosť za volantom obmedziť, čiže aj električku.

"Ide o znalecké dokazovanie z jednotlivých odborov a po preštudovaní tohto spisového materiálu zaujmeme stanovisko k tomu, či dopravný prostriedok uplatníme alebo nie," informovala Eva Mišíková.

Očný lekár

Obvinenie Daniela Lipšica má na základe dokazovania vyústiť do štádia, keď vyšetrovateľ odovzdá vyšetrovací spis prokurátorovi a ten podá žalobu. Ak nepôjdu na dohodu o vine o treste. Už teraz sa pre televíziu JOJ vyjadril právnik rodiny muža, ktorého exposlanec zrazil, že do prípadu zrejme vstúpi aj znalec čoný lekár.

"Faktom je, že on sám povedal, že na jedno oko má mínus päť aj niečo a na druhé má mínus sedem a že bol dvakrát operovaný. Prokurátor teraz zrejme rozmýšľa, či takéto dokazovanie vykoná alebo nie," uviedol právny zástupca poškodených Ladislav Kuruc.

Či takéto dokazovanie nastane je zatiaľ otázne. Lipšicova advokátka nechce uviesť, či by sa Lipšic očnému vyšetreniu podrobil. V okamihu nehody bol ale exposlanec bez okuliarov.

Daniela Lipšica v prípade žaloby čaká náročný súdny proces. Advokát rodiny chodca sa už vyjadril, že zodpovednosť je len na strane obvineného. Bývalý poslanec zodpovednosť nepopiera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy