Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Väzeň v pojednávacej miestnosti napadol strážnika
Zdielať na

Väzeň v pojednávacej miestnosti napadol strážnika

NITRA / V piatok krátko po jedenástej hodine v Nitre napadol v súdnej sieni väzeň príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Celá udalosť sa stala v pojednávacej miestnosti Okresného súdu v Nitre. Štyridsaťtriročný muž zaútočil na príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže päsťami. Podľa informácií televízie JOJ je muž trojnásobný vrah, odsúdený na doživotie. Polícia televízii JOJ incident potvrdila a prípad vyšetruje. 

Dozorcu údajne viackrát udrel päsťou do tváre, v rukách mal odsúdený aj útočnú zbraň, v spisoch si vraj doniesol pero prerobené tak, že v ňom boli klince. Použiť ho ale nestihol. 

"Dňa 27. januára 2017 došlo v priestoroch pojednávacej miestnosti Okresného súdu Nitra k fyzickému napadnutiu príslušníka zboru odsúdeným. Vďaka následnému rýchlemu zásahu a použitiu donucovacích prostriedkov sa podarilo zabrániť prípadnému ďalšiemu protiprávnemu konaniu. Okolnosti tejto udalosti vyšetrujú príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Vzhľadom na uvedené nie je zbor oprávnený poskytovať k udalosti bližšie informácie. Aj uvedená udalosť je dôkazom fyzicky a psychicky náročnej práce príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže," povedal Adrián Baláž riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS.

"K prípadu neposkytujme bližšie informácie," povedala hovorkyňa nitrianskej polície Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy