Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Staršieho muža na bicykli zrazila dodávka
Zdielať na
Krimi

Staršieho muža na bicykli zrazila dodávka

TRENČIANSKA TEPLÁ / V pondelok predpoludním zahynul pri dopravnej nehode v katastri obce Trenčianska Teplá 75-ročný cyklista. Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová, 75-ročný Štefan išiel na bicykli smerom od Trenčianskej Teplej na Dubnicu nad Váhom, keď náhle vybočil z priameho smeru svojej jazdy vľavo.

V tom čase za ním išiel na Fiate Ducato 40-ročný Jozef. Vodič dodávky sa snažil vyhnúť zrážke s cyklistom vľavo. To sa mu pre krátku vzdialenosť nepodarilo a narazil pravou prednou časťou svojho auta do cyklistu. Po dopravnej nehode Štefan utrpel vážne zranenia, ktorým aj napriek intenzívnej snahe záchranárov podľahol necelú hodinu po dopravnej nehode.

Škodu na aute vyčíslili približne na dvetisíc eur, na bicykli zhruba 30 eur. Vodičovi urobili dychovú skúšku na alkohol, výsledok bol negatívny. Cyklistovi odoberú na súdnej pitve krv. Na miesto dopravnej nehody prizvali aj súdneho znalca z odboru cestná doprava. Poverený príslušník dopravného inšpektorátu v Trenčíne začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Príčinu a mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy