Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Bratislave sa topila známa výletná loď Prešov
Zdielať na
Krimi

V Bratislave sa topila známa výletná loď Prešov

BRATISLAVA / V Bratislave sa topila známa výletná loď Prešov. Už takmer tri desiatky rokov brázdi vody európskeho veľtoku, poškodili ju mrazy. S potápajúcou sa loďou sa hasiči pasovali niekoľko hodín.

V bratislavskom prístave sa už od rána topila výletná loď Prešov. "Na miesto bola vyslaná jedna posádka hasičov s potápačskou skupinou a s ambulanciou hasičského záchranného zboru," potvrdil veliteľ HaZÚ Bratislava Marián Bugár. 

Loď je ukotvená s ďalšími bratislavskými výletnými loďami v zimnom prístave - v južnom bazéne. Počas zimných mesiacov na týchto lodiach prebieha údržba. Loď Prešov bude pravdepodobne pre vyčíňanie mrazivého počasia potrebovať rozsiahlejšiu údržbu, než bola plánovaná. "Po príjazde a vykonaní prieskumu zistili, že je zatopená strojovňa jednej zo zakotvených lodí. Na mieste nás čakal zástupca vlastníka, ktorý nám poskytol technickú pomoc. Hasičská jednotka vykonala odčerpanie zmesi vody a prevádzkových kvapalín lode, do záchytného priestoru a krátko po 13:00 hodine zásah ukončili," doplnil Bugár. 

Došlo k poškodeniu technickej časti a následnému zatečeniu strojovne. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Majiteľ lode škody zatiaľ nevyčíslil.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy