Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Babičke, ktorú brutálne dobil mladík, pomohli desiatky ľudí
Zdielať na
Krimi

Babičke, ktorú brutálne dobil mladík, pomohli desiatky ľudí

POLTÁR / Prípad brutálne zbitej starenky z Kokavy nad Rimavicou v okrese Poltár má pokračovanie. Dôchodkyňu, ktorá tam žila vo veľmi skromných podmienkach prepadol mladý páchateľ, ktorý môže za mrežami stráviť až 12 rokov. Starenke sa po útoku rozhodli pomôcť desiatky ľudí.

Zápach, špina a zima. Takto to ešte pred týždňom vyzeralo v dome Júlie. V sobotu už boli okná zadebnené, izba bude čoskoro vymaľovaná a pribudla i nová posteľ. Susedia sa ponúkli, že jej budú prať.

Životné podmienky 86 ročnej dôchodkyne sa začali meniť po tom, čo ju prepadol 24-ročný Kokavčan. Smutný prípad oslovil množstvo ľudí. Tí sa jej rozhodli pomôcť.

"Ľudia chodia teraz za mnou často, aj každý druhý. Nosia mi drevo a začali mi maľovať dom," povedala pre TV JOJ Júlia, ktorú prepadol 24 ročný muž.

Ľudia kontaktujú starostu obce, alebo zájdu priamo k Júlii a odovzdajú jej šatstvo, či potraviny. Zbierku cez sociálnu sieť zorganizoval aj mladý Lučenčan. Júlii chce pomáhať aj v budúcnosti.

​"Ozvalo sa mi veľké množstvo ľudí, za čo im chcem aj poďakovať. Zistil som, že na sociálnych sieťach sa dokáže spojiť pre dobrú vec veľké množstvo ľudí," hovorí iniciátor zbierky Patrik Slavkovský.

Drobná žena v sebe skromnosť nezaprela. Posťažovala si však, že už veľmi nevládze. Praje si pokoj, v dome by sa vraj zišla ešte mužská ruka.

Pavla, ktorý Júliu v jej dome zbil, chytili krátko po čine a obvinili zo zločinov lúpeže a porušovania domovej slobody. Vo štvrtok sudca rozhodol o jeho väzbonom stíhaní. Pavlovi hrozí v prípade dokázania viny 7 až 12 ročné väzenie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy