Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podvod s ponúkanými domami. Klienti prišli o tisíce eur
Zdielať na

Podvod s ponúkanými domami. Klienti prišli o tisíce eur

ŠTÚROVO / Tri spoločnosti zo Štúrova (okres Nové Zámky) - Sweet Home, Real Rent Investment a DŠV - spája rovnaké sídlo aj rodinné vzťahy. Tieto firmy vylákali od najmenej 17 klientov peniaze na domy, ktoré dodnes nestoja.

Spoločnosť sľubovala skvelý dom na kľúč, no firma na výstavbu montovaných rodinných domov sa časom zmenila na sľubotechnu.

"Možno postavili pár domov, nejaké ukážkové, vybrali päťtisíc eur zálohu od ľudí, a potom polovičku zálohy za dom a domy už potom nevystavali," priblížila obyvateľka zo Štúrova.

Sweet Home mala v roku 2007 dvoch spoločníkov. Kým Zsolt, ktorý je podozrivý zo zločinu podvodu, zostal konateľom zodpovedným za stavebné práce, z jeho kolegyne sa stala výkonná riaditeľka zodpovedná za obchod.

"V priebehu rokov 2013 až 2015 vystupoval v mene viacerých spoločností zo Štúrova. Poškodení poslali zo svojich účtov asi 50 percent zálohy z ceny rodinného domu na niektorý z účtov uvedených spoločností," informovala nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nakoniec boli tri. Sweet Home je od roku 2015 v konkurze a dlhuje nielen zákazníkov, ale takmer 280 000 eur aj poisťovniam a daňovému úradu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy