Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Šoféroval opitý, nafúkal dve promile. Pokutu nedostal
Zdielať na
Krimi

Šoféroval opitý, nafúkal dve promile. Pokutu nedostal

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Štyridsaťsedemročný Rudolf šoféroval podgurážený alkoholom. Jeho auto zastavila policajná hliadka. Pri opakovanej skúške nafúkal viac ako dve promile.

Na policajnej stanici tri hodiny po zadržaní mu stále v dychu namerali jedno promile. Policajti vodičovi ďalšiu jazdu zakázali.

Rudolf skončil v cele policajného zaistenia. Tam postupne vytriezvel a v putách ho policajti odviezli na Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou. 

Futbalista príde o tisíce

Hovorca Krajského súdu v Trenčíne potvrdil, že sudca vydal trestný rozkaz, ktorý obvinenému mužovi uložil trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu dvoch rokov. Rovnako dostal zákaz viesť motorové vozidlo na dva roky. 

Pred týždňom sa rozhodovalo o treste iného opitého vodiča, ktorým bol futbalista Slovana Bratislava František Kubík. Dostal prísnejší trest ako Rudolf a to aj napriek tomu, že za volantom nafúkal menej. 

Zaplatil 15 tisíc eur a za volant si nesadne najbližšie tri roky. Sudca prihliadol predovšetkým na fakt, že Kubík mal na rozdiel od Rudolfa kartu vodiča plnú dopravných priestupkov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy