Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Katolícky kňaz, ktorý zneužíval školáčku, už nie je farárom
Zdielať na

Katolícky kňaz, ktorý zneužíval školáčku, už nie je farárom

ZLATÉ MORAVCE / Rímsko-katolícky kňaz, ktorého právoplatne odsúdili za zneužívanie školáčky, už farárom nie je. Ide o prípad z Nevidzian, ktorý sa prevalil koncom roka 2013. Pavol K., ktorý čakal na cirkevný súd, sa rúcha napokon vzdal dobrovoľne.

Pavol nie je kňazom od konca novembra, pre TV JOJ aj hovorca biskupského úradu. "Požiadal minulý rok, svätú stolicu o laicizáciu to znamená zbavenie klérického stavu a svätá stolica mu vyhovela," povedal Miroslav Lyko hovorca biskupského úradu Nitra.

Mamu zneužívanej školáčky táto informácia prekvapila, zdá sa jej až neuveriteľné, že sa takto po dlhých mesiacoch rozhodol sám. "Ja som rada, že nebude kňazom, pretože aj druhí rodičia sa nemusia báť o deti, keď ich budú posielať do kostola k nemu alebo na katechizmus. Ja som vlastne rada, že už nikto nebude musieť prežívať to čo my," povedala mama zneužitej žiačky.

Kňaz si rozsudok vypočul koncom januára 2015, od marca potom pôsobil v Nitrianskom hospici. Muž dostal 3-ročnú podmienku a mal nariadené sexuologické liečenie. Pavol zostával kňazom aj po právoplatnom odsúdení, a čakal ešte na rozhodnutie cirkevného súdu. Svojím odchodom sa tak tomu vyhol.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy