Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kostol v Hybe v plameňoch, známej speváčke zrejme zhorela aparatúra
Zdielať na
Krimi

Kostol v Hybe v plameňoch, známej speváčke zrejme zhorela aparatúra

HYBE / Hasiči dnes doobeda zasahovali pri požiari v evanjelickom kostole v obci Hybe, v okrese Liptovský Mikuláš. Požiar vznikol v blízkosti organu a rozšíril sa na hudobnú aparatúru. Škody sú vysoké, no hasiči stihli včasným zásahom cirkev uchrániť od najhoršieho.

Hasičom sa požiar podarilo rýchlym zásahom uhasiť a uchrániť hodnoty vo výške 500 tisíc eur. Z dôvodu silného zadymenia boli priestory odvetrané pretlakovým ventilátorom. Na mieste udalosti zasahovali desiati hasiči z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku so šiestimi kusmi hasičskej techniky. Požiar spôsobil škodu predbežne vyčíslenú na 100 tisíc eur. Farníci sú nešťastní, len prednedávnom si kostol zrekonštruovali, po požiari je v otrasnom stave.
Včera v kostole koncertovala Katka Koščová. V kostole sa mala údajne ešte nachádzať aj jej aparatúra. Jej manažér a manžel, Michal Pivovar, sa k tejto informácii nechcel vyjadriť, no pre TV JOJ priznal, že najbližší koncert odohrajú s náhradnou aparatúrou. Viac informácií prinesieme v spravodajstve TV JOJ. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy