Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Začal sa súd s opitou vodičkou, ktorá pripravila o život mladú ženu
Zdielať na
Krimi

Začal sa súd s opitou vodičkou, ktorá pripravila o život mladú ženu

TREBIŠOV / Video zachytávajúce nehodu, pri ktorej zahynula iba 20-ročná Michaela, obletelo koncom mája Slovensko. V Trebišove sa v utorok konalo prvé súdne pojednávanie s 30-ročnou vodičkou, ktorá tragédiu spôsobila. V krvi mala viac ako dva a pol promile a podľa najnovších informácií aj 4 tabletky diazepanu.

"Bola u nej zistená hladina 2,55 promile alkoholu v krvi," povedal prokurátor. Osobné stretnutie obžalovanej a pozostalých sa na súde nekonalo. Opitá šoférka je PN a súhlasila s procesom bez jej prítomnosti. "Iba viem, že som nič nejedla. Nejedla som ani deň predtým. Vypila som 0,4 dcl pohárikov, v počte 3 kusy, pokiaľ si pamätám. Ale vlastne neviem presne, koľko som toho vypila," píše sa vo výpovedi obžalovanej.

Kým pozostalí túžia po konci procesu a pripravujú sa na smutné vianoce bez dcéry, opitá vodička ich strávi doma keďže ju nedávno prepustili z väzby. "Senát dospel k záveru, že dôvody väzby obvinenej  možno  nahradiť použitím inštitútu dohľadu probačného a mediačného úradníka," píše sa v stanovisku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy