Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trinásťročný Lacko, ktorého zrazili policajti, zomrel
Zdielať na
Krimi

Trinásťročný Lacko, ktorého zrazili policajti, zomrel

BRATISLAVA / Chlapec, ktorého začiatkom decembra zrazili v bratislavskej Petržalke policajti, zomrel. Televízii JOJ to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje z prostredia vyšetrovania.

Nemocnica s ohľadom na súkromie rodiny, nechce podávať k prípadu bližšie informácie. Inšpekcia ministerstva vnútra pokračuje vo vyšetrovaní. Podľa dostupných informácií už ukončila vyšetrovanie a čaká na znalecké posudky. Ak vyšetrovateľ policajta obviní, hrozí mu väzenie a strata zamestnania.

"Vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra začal stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenie," uviedla Andrea Dobiášová, hovorkyňa ministerstva vnútra. "Momentálne prebiehajú procesné úkony, boli ukončené výsluchy svedkov. Všetrovateľ čaká na znalecké posudky o technickom stave vozidla," dodala Dobiášová. 

Chlapca zrazili petržalskí policajti 3. decembra. Počas toho, ako sa presúvali na zásah k narkomanovi, im chlapec vybehol spred autobusu na cestu. Nehoda sa stala na Betliarskej ulici, neďaleko nemocnice Antolská. 

Na miesto okamžite prišla sanitka. "Privolaní záchranári ošetrili prvotne mladého chlapca s úrazom hlavy a následne ho transportovali do univerzitnej nemocnice Antolskej ulici," povedal vtedy hovorca záchranárov Boris Chmel.

Odtiaľ ho vzhľadom na vážne poranenia hlavy previezli do Univerzitnej nemocnice na Kramároch. Chlapec bol vo veľmi vážnom stave. 

Prípad prevzala hneď po nehode inšpekcia ministerstva vnútra. Vyzvala svedkov, aby sa prihlásili na polícii. 

Televízii JOJ sa z dvoch na seba nezávislých zdrojov blízkych vyšetrovania podarilo zistiť ďalšie informácie. Podľa zdrojov 13-ročnému chlapcovi po nehode v nemocnici zistili v krvi prítomnosť alkoholu. Malo to byť 1,5 promile. Túto informáciám však polícia oficiálne nepotvrdila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy