Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ohňostroj na Kysuciach splašil kone, zvieratá zranili troch ľudí
Zdielať na
Krimi

Ohňostroj na Kysuciach splašil kone, zvieratá zranili troch ľudí

KYSUCE / Pred-mikulášsku akciu na Kysuciach narušila nepríjemná udalosť. Po odpálení ohňostroja v dedine Svrčinovec sa splašili kone. Záchranári museli do nemocnice previezť až troch zranených ľudí. Polícia už vyšetruje kto nesie zodpovednosť za ich zranenie.

Na tradičnom Mikulášskom podujatí sa pred obecným úradom zišlo množstvo dedinčanov. Po rozsvietení vianočného stromčeka prišiel na rad ohňostroj. Jeho odpálením sa spustil chaos v dave ľudí.

Majiteľka koní

Podľa našich informácií organizátor, teda obecný úrad, neobjednával na túto akciu žiadne kone. Majiteľky týchto zvierat sme sa chceli opýtať, čo tam vlastne robili. Odmietla s nami rozprávať.

"V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedol Krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Starostka zatiaľ nechce hovoriť o tom, čo sa stalo, vzhľadom na to, že ešte nevypovedala na polícii. Mimo kamery nám povedala, že je jej to veľmi ľúto. Stále sa zaujíma o zdravotný stav všetkých zranených.

"Záchranári ošetrili jedenásťročného chlapca s polytraumou, trinásťročné dievča s úrazom hlavy a šesťdesiatročnú ženu s poranením hornej končatiny a následne ich previezli do nemocnice v Čadci," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy