Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pobyt šéfa nelegálnej kliniky v Bratislave je neznámy
Zdielať na

Pobyt šéfa nelegálnej kliniky v Bratislave je neznámy

BRATISLAVA / V prípade ilegálnej kliniky plastickej chirurgie v centre Bratislavy, župa stále nerozhodla o tom, či udelí pokutu. Samospráva svoje vyšetrovanie plánovala ukončiť v pondelok. Televízia JOJ už minulý týždeň informovala o tom, že podozrivý doktor si najal trenčiansku advokátsku kanceláriu, ktorá mu bude poskytovať právny servis. A preto sa rozhodovanie vyššieho územného celku zrejme predĺži.

Podľa informácií televízie JOJ z prostredia štátnych úradov podozrivý doktor stále nevypovedal a zdržiava sa na neznámom mieste. Bratislavský samosprávny kraj už v priebehu minulého týždňa avizoval ukončenie vyšetrovania. "Pokiaľ sa tam vykonávala zdravotná starostlivosť, tak je to oveľa vážnejšia situácia ako to pôvodne mohlo vyzerať," povedal vtedy predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Klinika doktora Gháziho fungovala podľa VÚC ilegálne. O tomto mieste, na ktorom mali byť vykonávané špecializované operácie a odborné zákroky, na úrade nemali žiadne informácie.

Môže spis doplniť

"Účastník konania prostredníctvom svojho právneho zástupcu využil svoje právo nahliadnutia do spisu a prišiel osobne na úrad Bratislavského samosprávneho kraja," povedala hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman. S rozhodnutím udeliť v prípade pokutu či inú sankciu musí teda samospráva ešte počkať, kedže účastník konania môže navrhnúť prípadné doplnenie do spisu. 

Kde je Ghazi?

Televízia JOJ už minulý týždeň kontaktovala advokátsku kanceláriu, ktorá zastupuje podozrivého doktora a šéfa ilegálnej kliniky. Podľa vyjadrení advokátky, sa doktor Ghazi k prípadu mediálne vyjadrí v krátkom čase. Či sa nachádza na Slovensku alebo v rodnom Libanone, neuviedla. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy