Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Do autobusu vo Veľkom Krtíši narazil rumunský vodič, zranil štyri ženy
Zdielať na
Krimi

Do autobusu vo Veľkom Krtíši narazil rumunský vodič, zranil štyri ženy

VEĽKÝ KRTÍŠ / Nepozorný vodič z Rumunska v piatok ohrozil vodiča autobusu, ako aj dvanástich cestujúcich. Pomýlil si hlavnú s vedľajšou cestou. Pri nehode vo Veľkom Krtíši sa zranili štyri ženy.

Pravidelný linkový autobus, ktorý smeroval do obce Hrušov, v piatok večer do cieľa nedorazil. Na križovatke vo Veľkom Krtíši do neho vrazila dodávka.

"V autobuse bolo 12 ľudí, štyria sú zranení. Či ťažko či ľahko, ťažko povedať. Brala ich sanitka," uviedol riaditeľ SAD Veľký Krtíš Vladimír Gabúľ

Po nehode skončili v nemocnici štyri ženy. Ani jedna z nich neutrpela vážnejšie zranenia. Pre ostatných cestujúcich spoločnosť okamžite zabezpečila odvoz domov. V poriadku bol vodič autobusu.

Kolíziu spôsobil vodič z Rumunska, ktorý si nevšimol značky upozorňujúce na povinnosť dať prednosť. Podľa miestneho obyvateľa sa tu práve kvôli tomuto často stávajú nehody.

"Polícia obvinila 35-ročného vodiča z prečinu všeobecného ohrozenia. Pri dychovej skúške alkohol u vodičov zistený nebol," upresnila policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Aj keď na prvý pohľad autobus nebol veľmi poškodený, škody bude spoločnosť počítať na tisícky eur. Podľa prvých odhadov môže ísť až o 10 tisíc eur.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy