Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Policajti na strelnici dostrieľali
Zdielať na
Krimi

Policajti na strelnici dostrieľali

BRATISLAVA / Slovenské protiteroristické komando nemá kde trénovať. Súd policajtom dočasne zakázal výcvik na strelnici v Rusovciach, obyvatelia sa tam roky sťažovali na hluk. Problém zrejme vyrieši úplne nové cvičisko, ale to je zatiaľ v nedohľadne.

Už niekoľko dní sa na strelnici v Rusovciach nesmú ozývať strelné zbrane. Rozhodol o tom súd a kým nerozhodne inak, naše elitné komando nemá kde cvičiť. "Niekoľkotýždňový výpadok nebude pre nás katastrofálny, ale budeme musieť hľadať riešenie," povedal veliteľ elitného útvaru Lynx Comando Štefan Harman.

Spor medzi ministerstvom vnútra a pánom Türkom z Rusoviec trvá už roky. Štát ho považuje za chronického sťažovateľa, on argumentuje tým, že strelnica je nezákonná. "Balistický posudok hovorí jasne, strelnica je nebezpečná," povedal sťažovateľ Ivan Türk. 

Isté je, že cvičisko musí ostať v Bratislave alebo jej tesnom okolí. "Tu je najviac incidentov ako v každom hlavnom meste, takže musíme cvičiť tu, lebo keď mám von kompletný výjazd, nedokážem ich zo Zvolena do sekundy stiahnuť," doplnil Harman.

Ministerstvo vnútra už dlhší čas zvažuje, že elitnú strelnicu presťahuje do Stupavy. Obáva sa ale, že by čelilo podobným námietkam, ako v Rusovciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy