Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Väzna z Rimavskej Soboty chytili v Maďarsku
Zdielať na
Krimi

Väzna z Rimavskej Soboty chytili v Maďarsku

RIMAVSKÁ SOBOTA / Polícia potvrdila informáciu TV JOJ, že väzeň išiel na lekárske vyšetrenie, z ktorého sa späť nevrátil. Polícia po mužovi naďalej pátra. Muž si odpykával trest v otvorenom oddelení vo väznici v Rimavskej Sobote.

AKTUALIZOVANÉ

Väzeň, ktorý sa po lekárskom vyšetrení nevrátil späť do väznice a ušiel, chytili policajti v Maďarsku, informáciu TV JOJ potvrdila polícia. "Môžem potvrdiť, že táto osoba bola zadržaná na území Maďarskej republiky," povedal riaditeľ banskobystrickej krajskej polície Štefan Šurka.

Mužovi mal uplynúť trest v máji 2018, z väzenia sa ale mohol dostať podstatne skôr. "Lehotu na podmienečné prepustenie by splnil 16.2.2017," povedala hovorkyňa riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže Katarína Nováková. 

Po utorkovom úteku, ale strávi vo väzení podstatne dlhšiu dobu. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," dodal Ivan Andrašovič, riaditeľ Okresné riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote.

"V súvislosti s útekom väzňa polícia v Rimavskej Sobote okamžite prijala potrebné opatrenia. Preverujeme všetky informácie, ktoré s tým súvisia a vykonávame riadne pátranie po osobe," povedala hovorkyňa banskobystrických policajtov Andrea Petrovičová.

Vyhlásili pátranie

Polícia vyhlásila pátranie po väzňovi, ktorý sa v utorok nevrátil do nápravného zariadenia v Rimavskej Sobote. "Dvadsaťjedenročný Igor Horváth z Rimavskej Soboty je 182 centimetrov vysoký, zavalitej postavy. Má tmavé vlasy a tmavé oči. Akékoľvek informácie o hľadanom môžu občania ohlásiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na linke 158," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Odišiel na vyšetrenie a nevrátil sa

Jeden z väzňov umiestnených na Otvorenom oddelení Rimavská Sobota - Sabová, ktoré patrí pod Ústav na výkon odňatia slobody Želiezovce, sa dnes nevrátil do zariadenia.

"Dňa ôsmeho novembra sa nevrátil z lekárskeho ošetrenia v Rimavskej Sobote 21-ročný odsúdený, ktorý bol umiestnený na otvorenom oddelení Sabová. Vo výkone trestu odňatia slobody bol pre spáchanie prečinu usmrtenia z nedbanlivosti počas autonehody, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest v trvaní 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," povedal riaditeľ kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

Lehotu na podmienečné prepustenie by podľa Baláža väzeň splnil 16. februára budúceho roku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy