Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Päť obetí na železniciach za jediný týždeň
Zdielať na
Krimi

Päť obetí na železniciach za jediný týždeň

Zdroj: profimedia

SLOVENSKO / Uplynulý týždeň bol na slovenských železniciach obzvlášť tragický. Päť ľudí prišlo o život, viacerí ďalší mali viac šťastia a prežili. Väčšinou išlo o prípady dokonaných alebo plánovaných samovrážd.

Minulý týždeň zomrelo na železniciach päť ľudí. Tragické prípady sa stali v úsekoch tratí Trenčianske Bohuslavice – Výhybňa Nivy, Odbočka Vinohrady – Bratislava–Rača, Výhybňa Trebišov – Výhybňa Slivník, Bratislava–Lamač – Devínska Nová Ves a v Lipanoch. V štyroch prípadoch išlo o samovraždy, ktoré vyšetruje polícia. 

Šťastie v nešťastí

O obrovskom šťastí môže hovoriť muž, ktorého v Bratislave zrazil osobný vlak, zrážku prežil len so zraneniami. Pracovníci železníc mali minulý týždeň plné ruky práce so samovrahmi. Pred istou smrťou uchránil rušňovodič rýchlym zabrzdením vlaku osobu, ktorá ležala v koľajisku v úseku Senec - Sládkovičovo. Podobným spôsobom chcel skncovať so životom aj človek na opačnom konci republiky, na úseku Košice – Kostoľany nad Hornádom. Polícia ho napokon zadržala, no ešte predtým vyzvali vlaky k zvýšenej opatrnosti. 

Ani závory niektorých neodradia

V Gbelcoch mal rušňovodič čo robiť, keď na železničnom priecestí spozoroval biele auto, ktoré cez neho prechádzalo napriek zatvoreným závorám. Použil rýchlobrzdu a zrážke tak zabránil. Nezodpovedný vodič sa mu poďakoval útekom z miesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy