Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Náš človek Bašternák: Kauzu stopli, policajti si vraj nerozumeli
Zdielať na
Krimi

Náš človek Bašternák: Kauzu stopli, policajti si vraj nerozumeli

Zdroj: facebook Igor Matovič

BRATISLAVA / Vyšetrovanie toho, či policajnú hliadku ovplyvňovali jej nadriadení po tom, čo podnikateľ Ladislav Bašternák musel platiť pokutu za dopravný priestupok, uzavreli. Výsledkom vyšetrovania je, že išlo o nedorozumenie a nikto hliadku nenútil podnikateľa pustiť, informuje Denník N.

Policajti podľa Denníka N vraj iba zisťovali, ako to je, lebo sa Bašternák sťažoval, ale nepodarilo sa zisiť komu. Keď policajti povedal "náš človek", tak len preto, lebo zle pochopil nadriadeného a myslel si, že hovorí o "informátorovi". 

Inšpekcia stíhanie zastavila na druhýkrát. Najprv sa vecou odmietla zaoberať v roku 2013 a prešetrenie udalosti, pri ktorej malo prísť k ovplyvňovaniu hliadky nadriadeným, odbila jednou výpoveďou svedka. 

Po tom, čo bývalý poslanec Daniel Lipšic zverejnil v júni v parlamente úradný záznam veliteľa hliadky, ktorý podpísal incident s Bašternákom a ovplyvňovanie nadriadený, začalo nové vyšetrovanie podnikateľa. 

Inšpekcia vypočula aj Bašternáka s manželkou. Podľa uznesenia k ovplyvňovaniu policajtov nedošlo, hoci jeden z nich to tak mohol pochopiť. Podľa Denníka N ale len preto, lebo jeho nadriadený zle pochopil svojho nadriadeného, ktorý len chcel vedieť, ako sa rieši priestupok, lebo sa na to Bašternák sťažoval. Komu, nie je známe. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy