Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajt, ktorý napadol chlapca je naďalej v službe
Zdielať na
Krimi

Policajt, ktorý napadol chlapca je naďalej v službe

VRANOV NAD TOPĽOU / Vulgárny policajt z videa, ktoré koluje na sociálnych sieťach ostáva naďalej v polícii. Incident, pri ktorom najprv slovne a potom aj fyzicky zaútočil na mladíka z Vranova nad Topľou už preverujú jeho nadriadení.

Väčšina ľudí v diskusiách odsudzuje zákrok policajta a má tiež obavy o to ako to bude vyšetrené. "Za nami išli policajti na aute aj po chodníku. Bez majákov bez všetkého," povedal svedok René. "My sme sa im neodstúpili a následne som sa zastavil na chodníku asi na 30 sekúnd," povedal svedok Jakub.

"Z videa je možné usúdiť, že by mohlo ísť o podozrenie z trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. Video z kontroverzného zásahu má v rukách nielen policajná inšpekcia, ale aj policajtovi nadriadení, ktorí rozhodli, rozhodli o jeho pracovnom osude. Uniforma mu ostala a naďalej chodí do práce. "Policajt slúži presne v takom režime ako doteraz,uviedol riaditeľ Okresného riaditeľstva policajného zboru vo Vranove Juraj Sabol.

Podľa verzie mladíkov sa to stalo potom, čo vyšli z nočného podniku. Na chodníku v centre mesta Jakub skončil podľa videa v policajnom aute. Podľa polície preto, že neuposlúchol výzvu policajta. To sa nepáčilo jeho kamarátovi, ktorý to dával hlasne najavo. "Bol to teror od policajtov a neprimeraný prístup. Policajt nezvádol situáciu a mal to riešiť s pokojnou hlavou," dodal Jakub.

"Či to bolo nejaké neadekvátne napadnutie, to sa ukáže na základe analýzy a šetrenia," dodal Juraj Sabol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy