Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Laura po incidente v škole skončila v nemocnici s otrasom mozgu
Zdielať na

Laura po incidente v škole skončila v nemocnici s otrasom mozgu

Zdroj: ISIFA

GELNICA / Gelničanka Laura sa podľa jej matky sa stala obeťou šikany zo strany spolužiačiek. Skončilo sa to napadnutím a otrasom mozgu. Policajné vyšetrovanie je už na konci.

Incident sa stal v triede základnej školy. Lauru jej spolužiačky podľa svedkov sotili, dievča si udrelo hlavu o stenu. Laura po pár dňoch skončila v nemocnici. Rodičia ju už preložili na inú základnú školu. 

"Polroka chodila do školy v Nálepkove, kde s ňou nebol žiaden problém. Môžu to dosvedčiť aj triedny učiteľ a spolužiaci. Teraz chodí na gymnázium do Gelnice, kde je veľmi spokojná a tiež s ňou nie je paradoxne problém," hovorí matka Laury, Zuzana Rejdovjanová.

Šikanu riešili aj gelnickí policajti. Laurin úraz vyšetrovali ako ublíženie na zdraví. Prípad ale museli zastaviť, páchateľka mala menej ako štrnásť rokov.

"Poverený príslušník polície vydal meritórne rozhodnutie, v ktorom je trestné stíhanie vedené vo veci prečinov ublíženia na zdraví a výtržníctva zastavil, nakoľko trestné stíhanie je vzhľadom na vek páchateľky neprípustné," uviedol hovorca košickej krajskej polície Alexander Szabó. 

Postoj školy

Rodičom sa nepozdáva postoj základnej školy k incidentu. Mrzí ich, že útoky zo strany dievčat trvali pol roka a za šikanu nikoho nepotrestali. "Štátna školská inšpekcia uznala, že pani riaditeľka nekonala so smernicami voči riešeniu prevencie a riešeniu už problémov šikany," uviedla matka Laury. 

"Dovolím si povedať, že na tejto škole nie sú žiadne prejavy šikanovania. Keď sme začali prešetrovať minulosť sa ukázalo, že ani dotknutý žiačka nebola celkom bez viny," uviedla riaditeľka gelnickej základnej školy Bibiána Krajníková. 

Riaditeľka gelnickej školy je presvedčená, že v tomto prípade išlo o konflikt, nie o šikanu. No rodičia sa nevzdávajú. Chcú od školy verejné ospravedlnenie. Keďže podľa Laurinej matky škola stále tvrdí, že ich dcéra si to zaslúžila. Sú odhodlaní tento prípad dotiahnuť až pred súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy