Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V policajnej cele sa obesil mladík, otec žiada odškodné
Zdielať na

V policajnej cele sa obesil mladík, otec žiada odškodné

BRATISLAVA / Priamo v policajnej cele vo Vrakuni sa obesil 30-ročný Miroslav. Prípad sleduje TV JOJ od roku 2011 a otec nebohého už šiesty rok márne obchádza úrady. So svojím bojom za spravodlivosť zatiaľ nepochodil.

Miroslav sa obesil na policajnom oddelení, priamo pod dohľadom službukonajúceho policajta, ešte vo februári v roku 2011. Do miestnosti pre predvedené osoby sa nebohý dostal po tom, čo ho hliadka chytila aj s kamarátkou v záhradkarskej oblasti v cudzej chatke. Policajti mu pred zadržaním zabavili osobné veci, dokonca aj šnúrky z topánok. Netušili však, že aj v bunde, ktorú mu nechali je pevná šnúrka, na ktorej sa nakoniec Miroslav obesil. "Tam musel byť nejaký psychický nátlak na neho vyvíjaný," povedal otec zosnulého.

Miroslava neoživila ani záchranka. Na polícii zomrel. Pitva potvrdila, že sa obesil. Otec podal v roku 2011 trestné oznámenie na službukonajúceho policajta. Prípad vyšetrovala inšpekcia ministerstva vnútra, no trestné oznámenie odmietla. "Polícia stále tvrdí, že nepochybila, keď na neho stále pozerala," dodal otec.

Žiada odškodné

Otec nebohého počas posledných rokov oslovil desiatku úradov a organizácií. Takmer všade sa dočkal podobnej odpovede ako na ministerstve vnútra. Doteraz sa nikto nestotožnil s jeho názorom, že za smrť zadržaného človeka v policajnej cele by mal byť predsa len zodpovedný službukonajúci policajt. Otec obeseného sa nevie ani po viac ako piatich rokoch zmieriť so smrťou svojho syna, v civilnom spore žaluje ministerstvo vnútra o odškodné 100.000 eur.

"Vzhľadom na skutočnosť, že vo veci aktuálne prebieha súdne konanie, ktoré nie je právoplatne skončené nebude Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky poskytovať v danej veci žiadne informácie," uviedla hovorkyňa rezortu vnútra Silvia Keratová. 

V poradí na tretie pojednávanie vo veci mala prísť vypovedať žena, ktorá bola s Miroslavom v kritický deň zadržaná na oddelení. Na súd sa nedostavila. Je vo výkone trestu a nie je schopná prísť vypovedať. Sudkyňa tak musela pojednávanie odročiť. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy