Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Fantóm bratislavských bánk skončil za mrežami
Zdielať na
Krimi

Fantóm bratislavských bánk skončil za mrežami

BRATISLAVA / Fantóm bratislavských bánk a stávkových kancelárií skončil v putách. Ide o lupiča, ktorý začiatkom mesiaca prepadol banku na Rusovskej ceste. O tomto mužovi policajné prezídium tvrdilo, že má na svedomí až desať prepadov.

Polícia zadržala 48-ročného Viliama z Bratislavy v nedeľu. Muž prepadol banku so zbraňou v ruke na Rusoveckej ceste 4.októbra a z banky si odniesol takmer šesťtisíc eur. "Až 12-ročný pobyt za mrežami, hrozí v prípade preukázania viny 48-ročnému Viliamovi L. z Bratislavy, ktorému na základe doposiaľ zabezpečenej situácie vzniesol obvinenie vyšetrovateľ, okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave V," uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff. 

Všetko nasvedčuje tomu, že Viliam bude toho mať na svedomí viac ako jedno lúpežné prepadnutie banky. Koncom minulého týždňa policajné prezídium žiadalo verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom fantómovi, ktorý má na svedomí niekoľko prepadnutých bánk a stávkových kancelárií. Prepad pobočiek bol vždy rovnaký. "Do pobočky vojde zamaskovaný muž s revolverom v ruke. Preskočí pult a zamestnancov vyzve, aby mu dali všetky peniaze," povedal hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Vždy rovnaký priebeh

Muž do banky vždy prišiel sám a po lúpeži ušiel mestskou hromadnou dopravou. Na konte má podľa polície až desať prepadnutí. Prvé sa stalo na jar v roku 2015. Až na pár výnimiek boli vždy úspešné a zlodej odišiel s niekoľkotisícovým lupom. Všetko nasvedčuje tomu, že všetky prípady má na svedomí jeden páchateľ, no polícia zatiaľ informáciu nechce potvrdiť ani vyvrátiť.

"Možná trestno-právna zodpovednosť obvineného z iných foriem trestnej činnosti je predmetom ďalšieho, v súčasnosti prebiehajúceho vyšetrovania. Z dôvodu zachovania jeho objektívnosti bližšie informácie nie je možné poskytnúť," dodal Michal Szeiff. 

Pokiaľ 38-ročného Viliama obvinia aj z ďalších prípadov, tak za necelé dva roky sa obohatil nezákonným spôsobom o takmer 30 tisíc eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy