Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
O výstavnú dogu sa bijú dve majiteľky, zatiaľ zostáva na polícii
Zdielať na

O výstavnú dogu sa bijú dve majiteľky, zatiaľ zostáva na polícii

KOMÁRNO / Kuriózny problém rieši polícia v Komárne. Zadržiava psa Vandala, ktorý má zrejme až dvoch rôznych majiteľov. Dva a pol ročná argentínska doga prežila u jednej majiteľky väčšinu svojho života, tá druhá však ešte stále figuruje v jej papieroch.

Už druhý týždeň na dvore komárňanskej polície uchovávajú živý dôkazový materiál. Vandal, ktorý za nič nemôže, z toho nadšený nie je. Rovnako ako jeho spolumajiteľka, ktorá ho má od štrnástich mesiacov.

Denisa si psa argentínskej dogy priniesla z bratislavskej chovnej stanice pred jeden a pol rokom na splátky. Tesne pred zaplatením poslednej jej Vandala zo zamknutého domu a zatvoreného koterca niekto ukradol. "Pes je zaistený v zmysle trestného poriadku," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

​Vandala vzala z domu v Hurbanove žena, ktorá je zapísaná v papieroch ako jeho majiteľka. Neskôr ho odovzdala na policajnej stanici v Bratislave. "Na polícii je vo vonkajšej voliére, búdu tam nemá. Nevybehá sa, urobí si len potrebu," sťažuje sa Denisa. "K vyšetrovaniu tohto prípadu je potrebné vypočuť niekoľko svedkov a ďalšie osoby," doplnila Bruchterová.

"Bývalú majiteľku vôbec nezaujíma, ako sa pes má," doplnila Denisa. Vandal je pritom doslova výstavný kus. V merítku ho majú chovatelia z celého sveta. "Vyšetrovateľka naďalej vedie trestné stíhanie vo veci pre zločin krádeže a porušovanie domovej slobody," doplnila Bruchterová.

Podľa jednej z majiteliek - Denisy, doga na polícii zatiaľ trpí. Vraj pár dní dokonca odmietala aj stravu. Nevinný Vandal tak zostáva za mrežami, kým sa prípad nevyrieši, alebo sa obe strany dohodnú.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy