Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Mladík chcel skončiť so životom. Pred skokom mal jedinú požiadavku
Zdielať na

Mladík chcel skončiť so životom. Pred skokom mal jedinú požiadavku

TELINCE / Dvadsaťjedenročný mladík vyliezol na strechu bytovky a chcel ukončiť svoj život. K incidentu došlo v Telinciach (okres Nitra). Mladého muža ratovali policajti a hasiči. On mal ale požiadavku stretnúť sa s reportérkou televízie JOJ.

Muž chcel skočiť zo strechy jednej z bytoviek. Na miesto okamžite prišli policajti a hasiči.

"Videli sme osobu, ktorá je na strechu a kričala, že chce skočiť," hovorí veliteľ zásahu Martin Fröhlich.

Záchranárske zložky sa chceli k mladíkovi postupne dostať. On to ale odmietal.

"Začal kričať, že nechce policajtov," dodáva veliteľ.

Stretnutie s reportérkou

Mladý muž mal len jedinu požiadavku. "Osoba kričala, že chce hovoriť s Dianou Pavlisovou. Ja som mu povedal, že mu viem zabezpečiť spojenie s ňou," odtajuje Martin Fröhlich.

Veliteľ sa s reportérkou telefonicky spojil. Opísal situáciu a mladíkovi povedal, že Diana Pavlisová je na linke. Muž ale neveril, preto zapli hlasitý hovor. Reportérka sa nakoniec s mladíkom rozprávala a opakovala mu, že ide za ním.

Využili situáciu

Hasiči sa následne k mužovi postupne približovali. "Keď si zapálil cigaretu, využil som to a chytil som ho za ruku. S kolegom sme sa naňho vrhli," dodáva veliteľ zásahu.

Po asi 30-minútovom vyjednávaní hasiči spolu s policajtmi mladíkovi rýchlou reakciou zachránili život. Následne ho odovzdali do rúk záchranárom.

​Mladík reportérke povedal, že ho trápi nešťastná láska a aj to, že má vážne chorého 8-ročného brata.

"Moja mama má chlapca, ktorý je onkologický pacient, viete, čo to je? On má tumor a je operovaný na jednu stranu ľadviny," priznal zachránený mladík.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy