Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vyšetrovanie riaditeľky, ktorá oberala učiteľov o časť ich odmien, je na konci
Zdielať na
Krimi

Vyšetrovanie riaditeľky, ktorá oberala učiteľov o časť ich odmien, je na konci

PREŠOV / Prípad obvinenej riaditeľky školy v Prešove je uzavretý. Vyšetrovateľ už doručil spis prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby. Od učiteľov, ktorým šéfovala, podľa ich slov pod nátlakom vyberala peniaze. Jej podriadení, pretože sa báli, že prídu o zamestnanie, riaditeľke vyplácali časť svojich odmien.

Riaditeľku základnej školy v Preešove obvinili z vydierania. Podľa polície od svojich zamestnancov vyberala pod nátlakom časť z odmien, ktoré dostávali k platu. Na úkor učiteľov sa podľa policajnej verzie obohatila o viac ako 7 tisíc eur.

Takmer dvetisíc strán

Vyšetrovanie je na konci, spis má na stole prokurátor. Kým ho celý prečíta, ešte to potrvá. Spis má podľa zistení televízie JOJ 1 700 strán.

"Vyšetrovateľ predložil spis s návrhom na konečné opatrenie. Prokurátor spisový materiál preskúmava," uviedol hovorca prokuratúry Marián Spišák.

Obvinená riaditeľka sa naposledy dušovala, že sa k prípadu vyjadrí, ale až po skončení vyšetrovania, aby ho na radu právnika neovplyvňovala. Vyšetrovanie je na konci, no bývalá riaditeľka mlčí.

Už len učiteľka

Do základnej školy, ktorej šéfovala, sa po prepustení z vyšetrovacej väzby mala vrátiť len ako učiteľka. Zatiaľ je práceneschopná.

Súčasný riaditeľ potvrdil, že jeho predchodkyňa je stále ich zamestnankyňou, ale je chorá. Či sa do školy vráti, je otázne.

"Osobne si myslím, že by to neprijali ani rodičia, ani pedagogický kolektív," domnieva sa nový riaditeľ.

Blíži sa školský rok

Aktuálne sa v škole pripravujú na blížiaci sa školský rok. Čo bude s bývalou riaditeľkou, jasné zatiaľ nie je. "My si počkáme, ako dopadne súdny proces a zariadime sa v zmysle zákona," informoval riaditeľ.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy