Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý policajný funkcionár v rukách kukláčov. Zadržali ho počas razie
Zdielať na

Bývalý policajný funkcionár v rukách kukláčov. Zadržali ho počas razie

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra vykonala rozsiahlu policajnú raziu na území západného Slovenska. Zadržala sedem ľudí, ale bližšie informácie nateraz neposkytuje. Podľa zistení televízie JOJ ide o odkrývanie mafiánskeho besnenia z 90. rokov.

Šéf Národnej kriminálnej agentúry televízii JOJ potvrdil, že utorková dobre utajená akcia, do ktorej spadali domové prehliadky, prebehla na šiestich miestach.

Akcia sa zameriavala na ekonomickú a násilnú trestnú činnosť ešte z čias deväťdesiatych rokov.

Pritom len nedávno v Dunajskej Strede i okolí Gabčíkova prebehla razia pod názvom Mlynček. Počas nej polícia vykopala telá a hľadala pozostatky nezvestného bývalého bossa dunajskostredského podsvetia Ľudovíta Šátora.

Mlynček dva

K jeho vražde sa priznali bývalí spolukumpáni ako Kristián Kádár či údajne istý utajený svedok z medializovaného mafiánskeho pozemku v Čófte.

"Ide o pokračovanie akcie s názvom Mlynček. Mlynček dva. Môžem potvrdiť, že jednou zo zadržaných osôb je aj osoba bývalého príslušníka policajného zboru," informoval riaditeľ NAKA Peter Hraško.

Bývalý policajt

Zadržaným mužom má byť Boris D., bývalý riaditeľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite, takzvaný UBOK Západ. Do civilu ho prepustil v roku 2005 vtedajší policajný viceprezident Jaroslav Spišiak.

K násilnej trestnej činnosti a teda k starým vraždkám z 9. rokov začali údajne vypovedať samotní kriminálnici, ktorí sa chcú s políciou dohodnúť.

"Osoby, ktoré sú vo výkone trestu alebo sú stíhané, sa rozhodli spolupracovať a poskytli svedecké výpovede. Samozrejme, neboli to len svedecké výpovede, ktoré nám pomohli vzniesť obvinenia a zabezpečiť dostatok dôkazov, že tieto osoby budú postihnuté," dodal Hraško.

Polícia sa bližšie k prípadu nevyjadruje. Verejnosť budú informovať, keď im to dovolia procesné úkony.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy