Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spor o dieťa. Simonku chce získať do opatery stará mama
Zdielať na
Krimi

Spor o dieťa. Simonku chce získať do opatery stará mama

RIMAVSKÁ SOBOTA / Sociálne pracovníčky, policajti, či návštevy súdov. Žena 3,5-ročného dievčatka tvrdí, že vysvetľovanie po úradoch už nezvláda. Všetko sa to začalo narodením jej dcéry, ktorú chce získať do opatery matka jej bývalého partnera.

Mladú ženu naposledy nepríjemne zaskočila návšteva kriminalistov. Stará mama dievčatka na ňu totiž podala trestné oznámenie.

"Mala som vypovedať ohľadom Simonky, že malú zanedbávam, je týraná a sexuálne zneužívaná. Bola som v šoku," hovorí matka dievčatka.

Simonka absolvovala nepríjemné gynekologické vyšetrenie. Sexuálne zneužívanie sa nepotvrdilo.

"Dal ju ľahnúť a pozeral ju odspodu. Plakala, bála sa," opisuje zážitok matka.

Pedofil v Poprade

Podnetom pre starú mamu zájsť na políciu bola reportáž v televízii o pedofilovi a tiež neprirodzené správanie vnučky. Hra dieťaťa s vankúšom mala sexuálny charakter. Vraj to videla robiť mamu.

"V Poprade nejaký chlapík natáčal detské porno. Ona v tom čase tiež bola v Poprade," vysvetľuje stará mama.

"Teraz mám aj nahrávku z toho, že sa vyjadrila, že je pri tom, keď mama robí sexuálne veci s partnerom," dodáva.

Názor odborníčky

"Je množstvo možností, kde mladí ľudia vrátane malých detí môžu vidieť rôzne sexuálne aktivity a môžu ich napodobovať," vysvetľuje sexuologička Danica Caisová.

"Žiadne výskumy na svete nedokázali, že ak dieťa vidí svojich rodičov, alebo cudzích ľudí, alebo vo filme pri sexuánych aktivitách, že mu to nejako ublíži," dodáva.

Podľa sexuologičky je ale potrebné dať dieťa dôsledne vyšetriť odborníkovi a zistiť napríklad aj to, prečo a ako často dochádza u dievčatka k takémuto správaniu.

"V každom prípade treba byť veľmi opatrný, keď sa toto správanie hodnotí ako súčasť sporu medzi dospelými. Pretože tam je často prianie otcom myšlienky," hovorí Caaisová.

Polícia, súdy i sociálne pracovníčky

Mladá matka nemá opletačky iba s políciou či súdom. Pravidelne sa o ňu zaujímajú sociálne pracovníčky, ktoré musia preveriť každý podnet podaný starou matkou.

"Prezerali mi skriňu, prezerali mi, či mám navarené, či má malá jogurty, ovocie," vyratúva.

Je presvedčená o tom, že stará mama chce získať Simonku výhradne do svojej opatery.

"Ona si zaumienila, odkedy sa narodila, že tú malú bude mať a bude o ňu bojovať," tvrdí.

"Kvôli tomu, že sa nestará o malú tak, ako sa má starať. Nechávala ju hocikde, zachladená bola, pocikaná bola, s vyštípaným zadočkom," kontruje stará mama.

Zanedbanie zo strany matky detská lekárka nepotvrrdila. Mladá žena je už z týchto nepravidelných útokov unavená a nahnevaná. Na matku svojho expartnera už podala aj trestné oznámenie za krivé obvinenie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy