Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Cestovná kancelária Hechter nie je poistená, zájazdy predáva ďalej
Zdielať na

Cestovná kancelária Hechter nie je poistená, zájazdy predáva ďalej

BRATISLAVA / Cestovná kancelária Hechter nie je poistená pre prípad úpadku hoci je to jej zákonnou povinnosťou. Hrozí jej za to pokuta vo výške 16 597 eur, ona ale naďalej posiela ľudí na dovolenky. Podľa zistení televízie JOJ, poisťovne s cestovnou kanceláriou zatiaľ nové poistenie neuzatvorili.

Od 15. júna tohto roka sa každému klientovi cestovnej kancelárie Hechter môže stať, že v strede dovolenky bude musieť opustiť zaplatený hotel či penzión.  Náhradu škody z poistky klient pritom nedostane, pretože podľa informácií televízie JOJ cestovná kancelária nemá do tejto chvíle so žiadnou poisťovňou uzatvorené poistenie pre prípad úpadku.

"Cestovná kancelária nie je naším klientom. Po uplynutí 6-týždňovej lehoty skončila platnosť cestovnej zmluvy," potvrdila hovorkyňa Allianz-Slovenskej poisťovne Lucia Muthová.

"Na web stránke sme ich vyškrtli zo zoznamu a upozornili sme na príslušnom mieste, že tento krok bol urobený na podnet poisťovne Allianz," dodal Stanislav Macko zo Slovenskej Asociácie Cestovných Kancelárií a Cestovných Agentúr.

Prebiehajúca kontrola

Cestovná kancelária Hechter ponúka svojim klientom stále zájazdy, i keď im to zakázala Štátna obchodná inšpekcia. "Kontrola u spoločnosti Hechter stále prebieha," potvrdila Jana Dlhopolčeková z Odboru ochrany spotrebiteľa Slovenskej obchodnej spoločnosti.

"Jedná sa o závažné porušenie zákonnej povinnosti a zároveň o porušenie uloženého opatrenia na mieste. Výsledkom takéhoto porušenia môže byť uloženie sankcie v osobitnom konaní až do výšky 16 597 eur," doplnila Dlhopolčeková.

Konateľ cestovnej kancelárie sa pre televíziu JOJ vyjadril, že predávať bez poistenia budú aj ďalej. "Zdôrazňujeme, že klienti cestovnej kancelárie Hechter nie sú nijako ohrození. Ostro sa vyhradzujeme voči tvrdeniam o našej nesolventnosti či iným negatívnym obvineniam. Poistné krytie sa viaže len na samotnú cestovnú kanceláriu. Kancelária finančne kryje všetkých svojich klientov a plní si všetky svoje záväzky voči svojim domácim a zahraničným partnerom," píše sa vo vyhlásení cestovnej kancelárie.

Chcú sa poistiť

Už v pondelok sa Hechter vyjadrí úradom, či má poisťovňu alebo banku, s ktorou vyrieši svoj problém. Rokovania s bankami a poisťovňami sú podľa vedenia firmy, na spadnutie.

Najčítanejšie správy