Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Deti našli v potoku mŕtveho psa, mal bodné rady
Zdielať na

Deti našli v potoku mŕtveho psa, mal bodné rady

ČAB / V Čabe (okres Nitra) sa neznámy páchateľ brutálnym spôsobom zbavil psa. Približne ročnú sučku našli s viacerými bodnými ranami. Psie pozostatky ležali odhodené v potoku. Po majiteľovi teraz pátra polícia.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Mŕtve zviera v potoku si všimli deti, ktoré sa tam hrali. Okamžite zalarmovali dospelých. "Videl som len chvost. Išiel som sa pozrieť a potom ho videl len ucho," uviedol nálezca Marek.

Bodné rany

Pes bol pod mostom v plytkej vode za hrádzou. Ľudia z dediny zostali v šoku, keď zistili, že mŕtve zviera má na tele bodné rany. "Nemám na to slov. Normálny človek to nespraví," hovorí jeden z obyvateľov obce.

Ide o kríženca sučky čiernej farby stredného vzrastu. Podľa predbežných zistení to vyzerá tak, že sučke niekto ublížil s nožom. Na tele mala štyri hlboké rany. "Dve z nich pretínajú krčnú tepnu a to spôsobilo úhyn psíka," uviedol František Kubíček, zástupca útulku.

Zhodil ju z mosta

Zviera niekto k potoku odhodil, podľa miesta nálezu ho tam prúd nemohol doplaviť. "S najväčšou pravdepodobnosťou ju niekto zhodil z mosta do potoka," dodáva František Kubíček.

Prípadom sa zaoberá aj polícia ak by ste vedeli poskytnúť akékoľvek informácie zavolajte na číslo 158 alebo útulok. "Poverený policajt začal trestné stíhanie pre trestný čin týranie zvierat," uviedla hovorkyňa nitrianskej krajskej polície Renáta Čuháková.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy