Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pri zrážke kamiónov pri Zvolene jeden vodič zomrel, druhý sa ťažko zranil
Zdielať na

Pri zrážke kamiónov pri Zvolene jeden vodič zomrel, druhý sa ťažko zranil

DOBRÁ NIVA / Vážna dopravná nehoda sa stala v Dobrej Nive pri Zvolene. Na hlavnom ťahu sa zrazili dva zahraničné kamióny. Maďarský kamión prevážajúci cukor sa na ceste prevrátil a nabúral do prichádzajúceho poľského kamióna. Obaja vodiči sa zranili, jeden zomrel v nemocnici.

Podľa našich informácií vošiel maďarský kamionista príliš rýchlo do zákruty v obci a niekoľko tonový náklad v cisterne ho prevážil. Prevrátený kamión sa šmýkal po ceste, keď doňho narazil oprotiidúci poľský kamionista. Ten už zrážke nemal ako zabrániť.

Prišiel vrtuľník

Tridsaťsedemročnému mužovi pomáhali zo zdemolovanej kabíny zvolenskí hasiči. Keďže bol stlačený medzi plechmi, mal vnútorné poranenia a utrpel zlomeniny. Keďže bol vo vážnom stave, prileteli preňho leteckí záchranári a previezli ho vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice. Žiaľ, zraneniam v nemocnici podľahol.

Aj sanitka

S ťažkými zraneniami skončil aj jeho tridsaťjedenročný maďarský kolega, ktorý sedel v druhom z kamiónov. Jeho previezli záchranári sanitkou do zvolenskej nemocnice. Jeho stav je vážny.

Hlavný ťah smerom na Krupinu havarované kamióny zablokovali na niekoľko hodín. Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Predbežné škody presiahli 35 tisíc eur.

Reportáž nie je vhodná pre mladistvých a maloletých.

Najčítanejšie správy