Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri nehode sa zranilo sedem ľudí, medzi nimi päť detí. Išlo o migrantov
Zdielať na
Krimi

Pri nehode sa zranilo sedem ľudí, medzi nimi päť detí. Išlo o migrantov

BRATISLAVA/KITTSEE / Sedem zranených ľudí, z toho päť detí si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa okolo polnoci z piatka na dnes stala za Bratislavou, blízko hraničného priechodu s Rakúskom, pri rakúskej obci Kittsee. Potvrdil to Andrej Hirjak z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, "dnes v skorých ranných hodinách v blízkosti hraničného priechodu Jarovce - Kittsee policajná hliadka zastavovala podozrivé vozidlo. Išlo o dodávku, prepravujúcu nelegálnych migrantov z Maďarska cez územie Slovenska do Rakúska".

Vodič podozrivého auta nerešpektoval zvukové a ani svetelné výstražné znamenia polície a namiesto toho, aby zastavil, prudko zrýchlil a snažil sa uniknúť rýchlosťou prekračujúcou 160 kilometrov za hodinu. Policajná hliadka bola preto nútená použiť opakovane varovný výstrel do vzduchu. Unikajúce vozidlo sa napokon v rýchlej jazde prevrátilo na strechu. Zranili sa pritom dvaja dospelí a päť detí.

Viacerí zranení

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky dostalo informáciu o nehode z piatka na sobotu po polnoci a na miesto dopravnej nehody vyslalo päť ambulancií.

"Na mieste zdravotníckeho zásahu bola záchranármi poskytnutá bezodkladná prednemocničná zdravotná starostlivosť a zranených - päť detí a dvoch dospelých následne previezli do nemocníc," povedal hovorca záchrannej zdravotnej služby Andrej Hirjak.

Deti skončili v nemocnici

Deti previezli do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou na bratislavských Kramároch a dospelých do Univerzitnej nemocnice - Nemocnice svätého Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke.

Všetci zranení boli po nehode pri vedomí a mali viaceré poranenia rôznych častí tela, dodal Hirjak.

Z informácií záchranárov vyplýva, že zranení nie sú slovenskej národnosti.

Deväť ľudí v aute

V aute bolo spolu s vodičom deväť osôb, štyria dospelí vo veku 30 až 35 rokov a päť detí vo veku jeden až päť rokov. "Podľa dokladov ide o osoby zo Sýrie, Iraku a Iránu, žiadateľov o azyl v Maďarsku," uviedol ďalej hovorca Prezídia Policajného zboru.

Polícia vodiča auta zadržala. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru už začal trestné stíhanie vo veci prevádzačstva, ublíženia na zdraví a všeobecného ohrozenia, za čo hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody od štyroch do desiatich rokov," dodal hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Najčítanejšie správy