Oblačno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
V byte v Gabčíkove našli mŕtveho muža s bodnou ranou
Zdielať na

V byte v Gabčíkove našli mŕtveho muža s bodnou ranou

GABČÍKOVO / V byte v Gabčíkove našli záchranári muža s bodnou ranou v hrudníku. Napokon museli skonštatovať smrť. Zakrátko dorazili na miesto aj policajti, ktorí ihneď zadržali aj podozrivého muža.

Sanitka smerovala na adresu obytného domu v Gabčíkove. "Muž mal otvorenú ranu v oblasti hrudníka. Záchranári ho oživovali niekoľko desiatok minút, no žiaľ, neúspešne," potvrdil hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Podozrivého policajti zadržali

Šesťdesiatjedenročný Ján vykrvácal z bodnej rany. Záchranári preto ihneď informovali políciu, ktorá vzápätí dorazila na miesto. Zaistila stopy, ale aj podozrivého muža.

"Začali sme trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia a zadržali sme 37-ročného podozrivého syna poškodeného," potvrdil riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dunajskej Strede Peter Both.

Syn býval s otcom Jánom v byte na zvýšenom prízemí. Po smrti manželky a mamy sa obom chlapom prestalo dariť. Hádky vraj boli na dennom poriadku, navyše syn podľa susedov holdoval vo veľkej miere aj alkoholu.

Otec z bytu nevychádzal

Nebohý Ján ešte pred pár rokmi pracoval na obecnom úrade v komunálnych službách, teraz už ťažko chorý muž z domu takmer nevychádzal. "Tri týždne som ho už nevidela," potvrdila susedka.

"V súčasnej dobe ešte nie je vznesené obvinenie, čakáme ešte na výsledok pitvy, na predbežnú správu a ďalšie výsluchy svedkov," uzavrel Both. Podozrivému synovi namerali vo štvrtok v dychu veľké množstvo alkoholu. Trestná sadzba za takýto čin je tri až osem rokov.

Najčítanejšie správy