Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Peter (†29) a Jakub (†16) zomreli pri nehode na Orave, obaja boli opití
Zdielať na
Krimi

Peter (†29) a Jakub (†16) zomreli pri nehode na Orave, obaja boli opití

DOLNÝ KUBÍN / Mladí muži, ktorí v nedeľu v noci v Žaškove v Dolnokubínskom okrese havarovali na motorke a obaja zomreli, boli opití. Vyplýva to z výsledkov predbežnej pitevnej správy. V stredu 16 ročného stredoškoláka pochovali.

Ako informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, 29-ročný Peter mal 3,19 promile a šestnásťročný Jakub 2,15 promile. Polícia zatiaľ nepotvrdila, kto motorku šoféroval. S motorkou mladíci narazili do obrubníka a plota, namieste boli mŕtvi. Presné okolnosti nehody stále vyšetrujú.

V stredu pochovali 16-ročného stredoškoláka. Približne 500 smútiacich kamarátov na motorkách, štvorkolkách, autách a autobuse vyrazilo na smútočný sprievod po dolnej Orave. Sprievod prechádzal aj rodnými dedinami dvoch nebohých mladých ľudí - Istebným a aj Žaškovom.

Namiesto svadby pohreb

"Niektorí ľudí tvrdia, že moj syn bol zlý človek. Veď sa pozrite dookola koľko mal kamarátov, bol zlý človek? Ved toto je jasný dôkaz, aký bol môj syn dobrosrdečný," povedala na smútočnom sprievode matka nebohého Petra.

Peter svojej dlhoročnej priateľke dal pred pár týždňami aj snubný prsteň. "A teraz namiesto svadby máme pohreb," dodala Petrova matka.

Pohreb doma

"Ja som Jakuba poznala ako dobrého chlapca. Vždy, keď bolo dačo treba, pomohol, bol aj veľmi zručný," dodala kamártka nebohého Jakuba.

Zajtra pochovajú aj 29 ročného Petra, ktorého podľa jeho matky pochovajú u nich na dvore. Chcú mať svojho syna ešte aspoň na chvíľu doma.

Najčítanejšie správy