Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bitka v osade Rudňany. Zaútočili na policajtov i troch mladíkov
Zdielať na

Bitka v osade Rudňany. Zaútočili na policajtov i troch mladíkov

RUDŇANY / Obyvatelia osady Rudňany (okres Spišská Nová Ves) napadli policajné hliadky. O dve hodiny neskôr sa pravdepodobne rovnakí útočníci zamerali na troch mladíkov.

Policajné hliadky privolali z dôvodu rušenia nočného pokoja. Keď chceli zistiť totožnosť osoby, jedna z nich buchla do muža zákona bránou. Rudňančan Ivan následne kopol druhého policajta do nohy.

Po útoku skončil v putách. Čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa.

"Obvinený muž fyzicky napadol dvoch policajtov, pričom jeden z nich utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 7 dní. Policajti útočníka zaistili a predviedli na príslušné oddelenie, kde sa im vyhrážal usmrtením," dodal košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Napadli mladíkov

Po približne dvoch hodinách sa policajné hliadky museli do rudňanskej časti Zapálenica vrátiť opäť. Tentokrát pre troch napadnutých mladíkov. Dvaja z nich potebovali lekárske ošetrenie.

Najviac dobitý skončil 22-ročný Jaroslav. Podľa jeho otca išiel mladík s kamarátmi po ulici, kde na nich zaútočili príbuzní už zadržaného Ivana.

"Vybehli na nich štyria alebo piati a začali ich biť. Má otras mozgu, zlomený nos, rozbitú hlavu a monokle," vyratúva poranenia otec dobitého Jaroslava.

"Po kontrole neurológom ho prepustia domov," informoval hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

Zlomenina ruky

Mladíkov kamarát skončil so zlomenou rukou. Tretí muž zranenia neutrpel.

Policajti začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, nebezpečné vyhrážanie sa a výtržníctvo.

"Vzhľadom na to, že v danej chvíli sa v súvislosti s objasňovaním tohto prípadu vykonávajú ďalšie procesné úkony, nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uzavrel Szabó.

Bitka v osade. Napadli policajtov i troch mladíkov, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy