Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ďalší motorkár prišiel o život. Na pretekárskom ringu
Zdielať na

Ďalší motorkár prišiel o život. Na pretekárskom ringu

BRATISLAVA / Nehoda sa stala počas súkromného motocyklového podujatia. Organizovala ho rakúska agentúra. Jeden z motorkárov sa pokúsil o predbiehací manéver. Ten sa nevydaril, došlo k stretu a následnému pádu.

Štyria motocyklisti prišli o život za necelých 24 hodín. Tohtoročná motorkárska sezóna má podľa fanúšikov jednostopových vozidiel zatiaľ najtragickejší priebeh v histórii. V priemere zomrie každý deň jeden motorkár.

Posledným mŕtvym motorkárom bol Rakúšan, ktorý zomrel na uzavretom pretekárskom okruhu, potom ako sa zrazil s druhým motorkárom.

Tejto tragédii predchádzali tri ďalšie. O pol druhej v noci v Leopoldove nezvládol ľavotočivú zákrutu 20-ročný mladík a vrazil do zaparkovanej Octavie. Zraneniam na mieste podľahol.

Odbáčajúci nákladiak

O osem hodín neskôr pri Košťanoch nad Turcom si motorkár Martin zrejme neskoro všimol, že nákladiak odbočuje a s motorkou vletel priamo pod jeho kolesá.

V Satke pri Štúrove prišiel predpoludním o život 34-ročný Marián, ktorý sa ponáhľal za svojou ženou a deťmi. Tá potrebovala pomoc po nehode s autom. Osudnou sa mu stala ostrá pravotočivá zákruta na konci dediny.
Krátko po 5 tej popoludní na pretekárskej dráhe podľahol zraneniam rakúsky motorkár.

Amatérske preteky

"Môžem potvrdiť, že na pretekárskom okruhu Slovakia ring v poobedňajších hodinách prišlo k tragickej nehode počas amatérskych pretekov," povedal manažér pretekárskeho okruhu Peter Pecze.

Tragická nehoda sa stala počas súkromného motocyklového podujatia. Organizovala ho rakúska agentúra. Jeden z motorkárov sa pokúsil o predbiehací manéver. Ten sa nevydaril, došlo k stretu a následnému pádu.

Mŕtvy

"Po páde bola poskytnutá obidvom pretekárom prvá pomoc záchrannej zdravotnej služby, ktorá zasahovala priamo na mieste. Jeden z nich na následky mnohopočetných zranení zomrel," dodáva Pecze.

"Druhý pretekár mal zlomeninu dolnej končatiny v oblasti členka a povrchové poranenie hornej končatiny v oblasti ramena. Záchranári ho po ošetrení transportovali do nemocnice v Dunajskej Strede," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel.

Reportáž spracoval redaktor Juraj Hajdin:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy