Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Jozef, ktorého obvinili z odpojenia syna od prístroja, je na slobode. Cíti sa nevinný
Zdielať na
Krimi

Jozef, ktorého obvinili z odpojenia syna od prístroja, je na slobode. Cíti sa nevinný

POPRAD / Jozefa Andreja obžalovali, že odpojil od dýchacích prístrojov svojho ťažko chorého syna Dominika. Ten zomrel. Po niekoľkých mesiacoch sa Jozef dostal na slobodu.

"Ja som zlyhával možno v tom, že som mu nevedel pomôcť," hovorí obžalovaný Jozef. Otec chorého chlapca takúto situáciu zažil nie raz. Dominik sa poľa jeho slov často dusil a s manželkou mu zachránili život odsávaním.

Stav syna bol vážny a raz mu pomôcť nedokázali. "Zomrel o pol štvrtej. Ja som štyri roky nepil. Možno to bol emočný šok, naliala som do seba tu pálenku a prestal som vnímať jeho smrť," opisuje.

Obvinený z vraždy

O pol šiestej vyšiel z bytu von a našiel suseda. Tu sa stala prvá vážna chyba. "Povedal som mu, nech zavolá pohrebnú službu. On sa splašil a
zavolal záchranku,"
vysvetľuje Jozef. Záchranka prišla, pozrela, že sú poodpájané káble, automaticky volali políciu.

"Ani som sa nespamätal a už za mnou stál policajt. Obvinili ma z obzvlášť závažného zločinu z vraždy," povedal Jozef. Vzali ho do väzby, 266 dní bol zatvorený 23 hodín v cele.

Bol stále bez prístrojov

Na vychádzku mal priestor hodinu. Dozvedala sa veci, ktoré ho ranili. "Že som ho zavraždil. Mne nedali vôbec priestor na vyjadrenie," rozpráva.
Od začiatku tvrdil, že syna od umelej ventilácie neodpojil, pretože ju Dominik nepotreboval.

"Dominik bol stále bez prístrojov, len keď sme odsávali, sme ho zapli, išlo to lepšie," vysvetľuje Jozef. Synovi pomáhal 24 rokov a Jozef cíti, že teraz syn pomáha jemu. Jozef je na slobode a býva u sestry. Vie, že je obžalovaný z vraždy a že mu hrozí 20 až 25 rokov za mrežami. Najbližší súd ho čaká v auguste. Jozef verí, že spravodlivosť vyjde najavo a jeho za synovu smrť neodsúdia.

S Jozefom sa rozprávala redaktorka Zuzana Pojedincová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy