Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Záchrana na Soroške: Z horiaceho auta vyniesla bezvládnu mamu
Zdielať na

Záchrana na Soroške: Z horiaceho auta vyniesla bezvládnu mamu

ROŽŇAVA / Vodička dopoludnia viezla svoju chorú a imobilnú mamu do rožňavskej nemocnice, avšak ich cesta skončila na horskom priechode Soroška. Nielenže im počas jazdy zlyhali brzdy, ale súbežne s tým ich auto začalo aj horieť. Vozidlo pritom len pred mesiacom prešlo technickou kontrolou.

Vodiči na horskom priechode začali spomaľovať, pretože hustý dym valiaci sa z auta nebolo možné prehliadnuť. Na cestu pribehli i záhradkári. Báli sa, že v horiacom aute ostali ľudia. 

Našťastie ale stihla vodička z horiaceho auta vystúpiť a podarilo sa jej vyniesť von aj imobilnú mamu."V aute mi zhoreli všetky veci. Aj lekárske správy, keďže som šla odviezť mamu do nemocnice," povedala policajtom vodička. 

Technická porucha

Auto začalo horieť uprostred cesty počas jazdy. Vyzerá to tak, že vodičke zlyhali brzdy. Hasiči na uhasenie vozidla používali penu, keďže z auta vytekal benzín.

"Výbuchy, ktoré pri hasení bolo počuť, boli spôsobené prehriatím a explóziou pneumatík," veliteľ rožňavských hasičov Elemír Kerekes. Príčinou požiaru je bližšie nešpecifikovaná technická porucha. Auto len nedávno prešlo kontrolou.

Horský priechod bol počas odstraňovania následkov nehody úplne uzavretý. Neskôr ho riadila polícia.

Najčítanejšie správy