Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dunaj má ďalšiu obeť. Annu (†60) z vody vytiahli, ale zachrániť ju už nedokázali
Zdielať na

Dunaj má ďalšiu obeť. Annu (†60) z vody vytiahli, ale zachrániť ju už nedokázali

BRATISLAVA / Medzi Prístavným mostom a mostom Apollo v Bratislave spozorovali v stredu večer v rieke Dunaj topiacu sa osobu. Aj napriek snahe záchranárov sa už 60-ročnú ženu zachrániť nepodarilo.

Telo vo vodách Dunaja spozoroval krátko po siedmej večer náhodný okoloidúci. Ten okamžite zalarmoval všetky záchranné zložky.

Nezachránili ju

Ženu vytiahla poriečna polícia v spolupráci s hasičmi. Tí jej poskytli prvú pomoc.

"Do príchodu hasičskej jednotky zasahovalo poriečne oddelenie polície, ktoré topiacu sa osobu vytiahlo na palubu svojej lode, kde jej bola poskytnutá prvá predlekárska pomoc, masáž srdca a ventilácia, do príchodu lekára," uviedol veliteľ zásahu Radovan Jánoš.

"Lekár privolanej záchrannej zdravotnej služby už mohol len konštatovať smrť 60-ročnej ženy," dodal hovorca záchranárov Jozef Minár.

Chýbal list na rozlúčku

Anna z Bratislavy mala pri sebe kabelku, no list na rozlúčku v nej nebol.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. presné príčiny a okolnosti smrti ženy budú známe až po obdržaní záverov z pitvy, ktorú nariadil súdny lekár.

Za minulý rok sa na Slovensku utopilo viac ako 120 ľudí. Príčiny sú rôzne. Od vplyvu povodní, častého alkoholu, zlyhania telesných orgánov až po samovraždy.

Dunaj vyplavil ďalšiu svoju obeť, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy