Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tragédia pri Spišskej Belej. František (26) a Dávid (23) neprežili náraz do stromu
Zdielať na
Krimi

Tragédia pri Spišskej Belej. František (26) a Dávid (23) neprežili náraz do stromu

KEŽMAROK / V nedeľu o jednej hodine ráno sa stala medzi obcami Bušovce a Spišská Belá smrteľná dopravná nehoda. Osobné auto s tromi pasažiermi narazilo vo vysokej rýchlosti do stromu. Pri nehode zahynuli dvaja muži a jeden skončil v kritickom stave v nemocnici.

V nedeľu hodinu po polnoci sa na ceste medzi Bušovcami a Spišskou Belou v okrese Kežmarok stala tragická dopravná nehoda.

Osobné motorové vozidlo značky Mitsubishi Pajero z doposiaľ neznámych príčin zišlo mimo vozovku a narazilo do stromu. 

Dve obete

Dvadsaťšesť ročný vodič František ako aj 23 ročný spolujazdec Dávid utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom.

Tretí mladík, ktorý bol v čase nehody v aute, Lukáš vo veku 21 rokov, bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice. Práve Lukáš sedel v zadnej časti auta na drevených klátikoch, ktoré v aute prevážali. Ani jeden z mužov v aute nebol pripútaný.

Vodič ako aj obaja spolujazdci pochádzajú z obce Spišská Belá. K objasneniu okolnosti i presnej príčiny tejto tragickej dopravnej nehody bol prizvaný aj znalec z odboru cestná doprava.

Bez brzdenia

"Prípad rieši vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví," uviedla Krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Brzdná dráha nebola viditeľná a tak je pravdepodobné, že auto išlo po ceste veľmi rýchlo. Telá dvoch mŕtvych vytiahli z vraku kežmarskí hasiči a nehodu aj v týchto chvíľach vyšetrujú dopravní policajti z Kežmarku.

Kežmarskí policajti zaisťovali stopy na mieste nehody niekoľko hodín. Cesta bola uzavretá až do nedeľného rána a dopravu polícia odkláňala.

Najčítanejšie správy