Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Veľká policajná akcia v banskobystrickom kraji. Vrtuľník hľadal cestných pirátov
Zdielať na
Krimi

Veľká policajná akcia v banskobystrickom kraji. Vrtuľník hľadal cestných pirátov

BANSKÁ BYSTRICA / Veľká policajná akcia v banskobystrickom kraji. Stovky policajtov v teréne si posvietili na nedisciplinovaných vodičov, na ich rýchlu jazdu a porušovanie predpisov. Tentoraz nešlo iba o hliadky pri cestách. Autá sledovali aj zo vzduchu. V policajnom vrtuľníku bol štáb televízie JOJ počas akcie aj s kamerou.

Nad celým banskobystrickým krajom krúžil zelený vrtuľník. Na palube s políciou bol aj štáb Televízie JOJ. Polícia z oblohy sledovala situáciu na cestách. Vrtuľník lietal nad miestami najťažších dopravných nehôd, ponad rušnú R1 a auto, ktoré porušilo predpisy nahlasovali z vrtuľníka priamo hliadkam na ceste.

"Pri kontrolách sa zameriavame hlavne na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom," vysvetlila policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Stovky policajtov

Na cestách kraja bolo vyše 200 policajtov, colníkov aj pracovníkov inšpektorátu práce. Počas 4 hodín zistili až 361 priestupkov. Pokuty padali najmä za rýchlu jazdu. Na nákladných autách kontrolovali hmotnosť a technický stav.

"Na cestách banskobystrického kraja k dnešnému dňu evidujeme 384 dopravných nehôd. Najčastejšou príčinou nehôd je porušenie povinností vodiča a nedovolená rýchlosť jazdy," uviedol Peter Mitrenga z Krajského riaditeľstva Policajného zboru  v Banskej Bystrici.

Výstraha

Jednou z nehôd, ktorá pred pár týždňami pribudla do smutnej štatistiky je aj tragédia pri Zvolene.  Polícia zverejnila zábery z nehody na výstrahu čo sa môže stať keď na mokrej ceste stratíte nad autom kontrolu.

Stredoškoláci cestujúci na prax prešli po šmyku do protismeru kde nabúrali do kamióna. Len 19 ročný chlapec na zadnom sedadle podľahol zraneniam na mieste.

"Pri dokumentovaní dopravnej nehody sme zistili, že na zadnej nápravne osobného motorového vozidla bola jedna letná a jedna zimná pneumatika, " upresnila policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nehoda kamióna

Ďalšiu nehodu zachytila iba pred pár dňami kamera v kabíne poľského kamióna. Vodič auta sa chcel dostať pred nákladné auto, chcel obehnúť auto idúce pred ním, no zle odhadol vzdialenosť medzi ním a kamiónom.

Podľa polície išlo o nesprávne predbiehanie. Rodina s malými deťmi sediaca v aute, ktorá skončila v priekope mala šťastie, že to dopadlo bez vážnejších následkov. "Vodič motorového vozidla mal počkať, kým vozidlo pred ním dokončí predbiehanie a následne mal pokračovať v smere jazdy," dodal Peter Mitrenga z Krajského riaditeľstva Policajného zboru  v Banskej Bystrici.

Najčítanejšie správy