Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Žilinskí kriminalisti majú ďalšieho dílera, Oleg (44) vyrábal pervitín
Zdielať na
Krimi

Žilinskí kriminalisti majú ďalšieho dílera, Oleg (44) vyrábal pervitín

ŽILINA / Štyridsaťštyri ročný Oleg už nebude variť metamfetamín. Tento muž síce pochádza z Ukrajiny, no trvalé bydlisko má v Žiline. Na tamojšom okresnom súde ho v piatok predviedli pred sudkyňu, ktorá rozhodovala o tom, či ho pošle do väzby.

Oleg sa pri čakaní na sudkyňu neustále otáčal, aby mu nebolo vidieť tvár. Svojimi rukami by teraz pervitín už nepripravil. Policajti mu ich spútali práve preto, že túto drogu varil v obytnom prívese pri Vodnom diele Žilina.

"Vyšetrovateľ 44-ročného muža obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok," uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Tajné laboratórium

Hliadka obvineného muža prichytila v noci blízko miesta, kde mal svoje improvizované laboratórium. Vôbec sa nebránil osobnej prehliadke. Policajtom dobrovoľne odovzdal dve striekačky so zataveným koncom, v ktorých bola bledohnedá kryštalická látka.

"Zaistené množstvo látky podľa predbežnej kriminalistickej expertízy zodpovedá najmenej 34 obvykle jednorázovým dávkam drogy," dodala Jana Balogová.

Desať rokov

Muž síce nemal pri sebe veľké množstvo drogy. No Oleg sa údajne vareniu pervitínu venoval pravidelne a už dlhší čas. Sudkyňa ho poslala do väzby.

"Existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Taktiež existuje obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu Žilina Jozef Michňa. Ukrajinskému Žilinčanovi hrozí strata slobody až na desať rokov.

Najčítanejšie správy