Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič vrazil do zvodidiel a preletel do ďalšieho pruhu, poškodených je 10 áut
Zdielať na
Krimi

Vodič vrazil do zvodidiel a preletel do ďalšieho pruhu, poškodených je 10 áut

PREŠOV/KOŠICE / Na diaľnici D1 medzi Prešovom a Košicami došlo večer k dopravnej nehode. Mladý vodič za volantom dodávky narazil do betónových zvodidiel a preletel do ďalšieho pruhu. Auto sa niekoľkokrát prevrátilo a kotúľalo po diaľnici.

Dodávka sa zastavila až za betónovými zvodidlami, asi o sto metrov ďalej od miesta, kde došlo k nárazu. "Vodič vozidla sa dostatočne a v plnej miere nevenoval vedeniu motorového vozidla a situácii v cestnej premávke," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Dvadsaťročný vodič, ktorý sedel za volantom skončil v nemocnici.

Celá predná časť dodávky bola zničená a auto nepojazdné. Zničené kusy z havarovaného auto boli rozhádzané pri diaľnici na úseku niekoľkých desiatok metrov. Doplatilo na to aj ďalších desať vodičov.

Škoda 20 000 eur

Niektorí skončili s prepichnutými alebo prasknutými pneumatikami. Poškodené boli aj ďalšie časti áut. Jedno z vozidiel bolo nepojazdné. "Ja som na to našiel, bola to rana a nejde mi to naštartovať odvtedy," hovorí poškodený vodič.

Nehodu vyšetrujú prešovskí dopravní policajti. "Výška škody na poškodených vozidlách bola odhadnutá na približne dvadsať tisíc eur," dodala policajná hovorkyňa. 

Na mieste nehody bola reportérka Daniela Jureková:

Zdielať na

Najčítanejšie správy