Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tínedžer (16) pri Leviciach brutálne napadol ženu (21) vo vlaku, chcel 1 euro
Zdielať na

Tínedžer (16) pri Leviciach brutálne napadol ženu (21) vo vlaku, chcel 1 euro

LEVICE / Šestnásť ročný mladík pre jedno euro brutálne prepadol 21-ročnú ženu. Lúpež sa stala v idúcom vlaku v okolí Levíc. Tínedžer ženu škrtil, bil a zlomil jej prst. Po útoku ju okradol a zmizol. Policajti z Levíc už za pár hodín útočníka vypátrali.

K nič netušiacej 21-ročnej žene si do kupé vo vlaku prisadol 16-ročný mladík. Zmonitoroval situáciu a odišiel, o niekoľko minút sa tam však vrátil.

Lupič, kričal na Viktóriu, aby mu dala jedno euro. Mladá žena, povedala, že peniaze nedostane, aby odišiel. Muž sa však nemienil vzdať. "Páchateľ sa žene vyhrážal, že ak mu nedá peniaze, tak ju zabije," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Bil a škrtil

Šimon, mal v rukách hnedú šnúrku, žene ju dal na krk a brutálne ju škrtil. Potom ju viac krát udrel s päsťami. Viktória kričala, že mu euro dá a vtedy ju pustil. Z peňaženky si následne vybral peniaze a ukradol aj mobilný telefón. "Žene vytrhol peňaženku z ruky a zobral 15 eur," dodala policajná hovorkyňa.

Lupič z vlaku potom vyskočil a ušiel. Žena všetko oznámila na polícii. Po útoku má viaceré zranenia. Stretli sme ju aj s rodinou po odchode z polície, o tom čo sa stalo hovoriť nechcela. "Poškodená utrpela pri útoku zlomeninu prsta, pohmoždeniny hrdla a kolena a povrchové poranenia," upresnila rozsah zranení napadnutej ženy policajná hovorkyňa.

Až 12 rokov

Lupič už zakrátko skončil v rukách polície, k prepadu sa priznal. Pred budovou, v ktorej ho vypočúvali postávali jeho príbuzní. Vyjadrovať sa nechceli.

Po vypočutí mladíka prepustili na slobodu. V prípade dokázanie viny hrozí za lúpež od 7 do 12 rokov väzenia. Keďže je mladistvý trest sa spravidla znižuje na polovicu. "Mladík bol vyšetrovateľom obvinený zo zločinu lúpeže," dodala Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy